מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

פסטה עם כדורים

פסטה ברוטב עגבניות וכדורי שיבולת שועל
נכתב על ידי ישי רוזנבאום

פסטה ברוטב עגבניות וכדורי שיבולת שועל

אני לא חובב גדול של רטבים על בסיס עגבניות. עם הפסטה שלי, או אפילו הלזניה, אני כמעט תמיד אבחר ברוטב על בסיס שמנת (צמחית כמובן) או אפילו על בסיס שמן זית, על פני רוטב אדמדם. ובכל זאת, יש, או היה, רוטב אחד שתמיד מצליח להפעיל אצלי את הבלוטות ולעורר בי געגועים למאכלי ילדות פשוטים ומנחמים – רוטב אדום עם כדורי… ובכן, פעם אלה היו כדורי בשר. ומה אוכלים היום?

לבשר אני ממש לא מתגעגע, אבל זה לא אומר שאני צריך לוותר על רוטב אדום עם כדורים, לא? כבר כתבתי פה בעבר על נפלאות שיבולת השועל כחומר גלם מצוין וכבסיס לקציצות והמבורגרים. גם המתכון הבא מבוסס על שיבולת שועל, וכפי שכתבתי בעבר – זה לא "תחליף בשר", הוא לא מתיימר לחקות טעם או מרקם של בשר, אבל הוא טעים ופשוט להכנה, וכמובן – טבעוני ושמח.

אפילו התגברתי על העצלנות הרגילה שלי, ופינקתי אתכם במתכון מפורט. בהצלחה.

כדורי שיבולת שועל

שימו לב: את ההכנה צריך להתחיל כמה שעות לפני הבישול, כדי לתת לעיסת הקציצות זמן להתגבש. אפשר להשתמש בכל סוג של שיבולת שועל – הסוג הדק ייתן כדורים במרקם אחיד ודחוס יותר. העבה ייתן כדורים במרקם גס יותר.

מצרכים:

לכדורים:

  • שתי כוסות שיבולת שועל
  • כמה כפות רוטב סויה
  • מלח ותבלינים לפי טעמכם (מומלץ: פלפל שחור, כמון, כורכום ופפריקה)
  • מים רותחים
  • אופציונאלי: קצת קמח לבן ו/או פירורי לחם

לרוטב:

  • שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות בשלות ויפות קצוצות דק-דק או מרוסקות בבלנדר
  • 1-2 גזרים חתוכים לחצאי עיגולים
  • 2-3 שיני שום
  • קופסה קטנה (או בערך חצי כוס) של רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, בזיליקום, טימין. (לחובבי החריף: רוטב צ'ילי או צ'ילי יבש גרוס)

IMG_1203ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180-200 מעלות
  • שופכים את שיבולת השועל לקערה, מוסיפים את התבלינים ואת רוטב הסויה ומערבבים קלות
  • מוסיפים לאט מים רותחים עד לכיסוי שיבולת השועל.
  • מכסים ונותנים לעיסה לעמוד במשך כמה שעות, עד יממה. אפשר ורצוי בשלב כלשהו להכניס אותה למקרר.
  • מוציאים מהמקרר ובודקים: העיסה אמורה להיות יבשה למדי ובמרקם "בצקי" – כזה שניתן לעצב לכדורים. אם העיסה לחה מדי, משלבים פנימה עוד קצת שיבולת שועל או קמח/פירורי לחם, עד שהעיסה יבשה ונוחה לעבודה.
  • מכינים כדורונים קטנים (או גדולים, מה שבא לכם) ומניחים בתבנית משומנת.
  • מכניסים לתנור ל30-40 דקות, עד שהכדורים קשים ופריכים מבחוץ ומזכירים קצת כדורי פלאפל.

בזמן שהכדורים בתנור, מכינים את הרוטב:

  • בסיר קטן מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מזהיב
  • מוסיפים את הגזרים ומטגנים כמה דקות
  • מוסיפים את העגבניה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהיא מגירה נוזלים
  • מוסיפים את השום והתבלינים
  • מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים
  • מוסיפים מעט מים רותחים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם

בינתיים, הכדורים כבר אמורים להיות מוכנים:

  • מוציאים את הכדורים מהתנור (אם התפתיתם לנגוס באחד או שניים, לא נורא, אף אחד לא ראה) ומכניסים אותם לתוך הרוטב. מערבבים היטב.
  • מבשלים מספר דקות רק כדי לתת לכדורים לספוג קצת מהרוטב.
  • מגישים על פסטה או עם אורז.

IMG_1202

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

2 תגובות

להשאיר תגובה