מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

פסטה עם עגבניות מיובשות, ארטישוק, פטריות וטופו

ישי רוזנבאום
נכתב על ידי ישי רוזנבאום
פסטה עם עגבניות מיובשות, ארטישוק, פטריות וטופו

פסטה עם עגבניות מיובשות, ארטישוק, פטריות וטופו

פסטה, אני חייב להודות, מעולם לא היתה הבחירה הראשונה שלי לארוחת ערב (וגם לא השניה). לא ברור איך זה קרה. כנראה ששנים של מנות פסטה משעממות ו/או לא מבושלות מספיק/מבושלות יותר מדי ו/או שוחות בשמן – במסעדות, בחדר האוכל הקיבוצי או הצה"לי – עשו את שלהן והרחיקו ממני את הפסטה כאפשרות סבירה לארוחה. גם היום אני לא מכין בבית פסטה לעיתים קרובות, וגם לא נוהג כמעט להזמין אותה במסעדות – כי פחמימות וזה – אבל אני מודה שהקלות והפשטות של הכנת מנת פסטה טובה, והעובדה שמנה או שתיים יכולות בשקט להיות ארוחה מלאה ומספקת, סודקות לאט-לאט את חומת ההתנגדות שלי. במיוחד כשמצרפים לפסטה כמה מרכיבים משובחים, שהופכים אותה למנה שלא היתה מביישת אף מסעדה איטלקית. וברבע מחיר בערך, אם לא פחות מזה.

בדרך כלל אני מאלתר. אני פשוט צולל לתוך המקרר והמזווה, שולף משם מה שיש ומשדך לפסטה. אבל זה לא משהו לכתוב עליו בבלוג. את המנה הבאה הרכבתי במחשבה תחילה, ואפילו הלכתי לסופרמרקט האורגני כדי למצוא מצרכים מתאימים. זה מה שיצא.

אזהרה קטנה: בניגוד לרוב המתכונים שאני מפרסם כאן, זה מצריך מרכיבים די יקרים (במיוחד כשקונים אותם בסופר האורגני!). אפשר בהחלט לוותר על אחד או שניים מהם, או למצוא להם תחליפים זולים יותר.

פסטה עם עגבניות מיובשות, ארטישוק, פטריות וטופו

מצרכים
(לכ-3-4 מנות)

  • 1 חבילת טופו חתוך לקוביות או רצועות
  • חצי כוס רוטב סויה
  • כ-250 גרם פסטה (חצי חבילה, במקרה הרגיל)
  • 1 חופן גדול של עגבניות מיובשות (שקניתי. לא ייבשתי בעצמי, אז אין מתכון)
  • 1 בצל גדול, קצוץ איך שבא לכם
  • 1 צנצנת קטנה לבבות ארטישוק בשמן (אפשר גם 4-5 לבבות ארטישוק קפואים שהופשרו, חתוכים לפרוסות/רבעים)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • לתיבול: מלח, פלפל שחור, שמן זית
הפסטה במחבת, רגע לפני ההגשה

הפסטה במחבת, רגע לפני ההגשה

הכנה

ממליץ מאוד לאפות את הטופו מראש: מערבבים את קוביות הטופו ברוטב הסויה, משטחים בתבנית ואופים בכ-150 מעלות למשך לפחות 45 דקות (אפשר גם עד שעתיים). מערבבים והופכים את קוביות הטופו מפעם לפעם. לא להילחץ מהצבע השחור של התבנית – זה רק הצבע של רוטב הסויה, וזה יורד בקלות עם מים וסבון כלים. המטרה היא, שהטופו יקבל מרקם נגיס.

אם אין זמן, אפשר כמובן פשוט להקפיץ מראש את הטופו במחבת, עד שהוא משחים קלות. שמים בצד ומתחילים להכין את כל השאר:

  • מבשלים את הפסטה כמו שמבשלים פסטה
  • מחממים שמן זית במחבת גדולה או בסיר או בווק. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הבצל והארטישוק. מקפיצים היטב כמה דקות
  • מוסיפים את הפטריות והשום וחצי מהכמות של הבזיליקום. מקפיצים עוד כמה דקות
  • מתבלים במלח ופלפל שחור
  • מוציאים את הפסטה מהמים, מסננים ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב
  • מוציאים את הטופו מהתנור ומוסיפים לתבשיל. מערבבים
  • מגישים מיד: מעמיסים צלחת, מזליפים מעל קצת שמן זית, ומעטרים עם עלי בזיליקום קצוצים (לא רק ליופי!)
ארוחת ערב מוכנה

ארוחת הערב מוכנה

 

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה