מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

יש מספיק חלבונים לכולם: סלט עדשים, חומוס וטופו

נכתב על ידי ישי רוזנבאום

היתה לי פעם חברה, שנהגה לעיתים לקטר לקראת ארוחת הערב ש"אין כלום בבית", ואז, למרבה ההפתעה, היינו מצליחים להתקין מה"כלום" הזה ארוחת ערב שלמה לשני אנשים די רעבים. כל מי שמבלה הרבה במטבח מכיר כנראה את הרגע הזה, שבו "אין כלום בבית" ואז צוללים לתוך הארונות ולמעמקי המקרר, מוציאים כל מה שמוצאים, ומתחילים לאלתר.

כך בערך נולד הסלט הבא, שנרקח לאחר שזוגתי (הנוכחית) ביקשה לארוחת הערב "סלט גדול", אבל שכחה לציין שחוץ מעגבניה אחת אין לנו בכלל ירקות טריים בבית. המחסור מוליד אילוצים, שמולידים יצירתיות (נגיד), שמולידה שילובים לא שגרתיים, ובמקרה הזה: סלט שהוא כמעט ארוחה שלמה, עם שלושה מקורות שונים של חלבונים – עדשים ירוקות, גרגרי חומוס וטופו. כל מי שטוען שטבעונים לא צורכים מספיק חלבון, מוזמן להציץ ברשימת המרכיבים, ואז שיעזוב אותי בשקט, כי אני אוכל.

סלט חלבונים חמצמץ

  • מספר מנות: 2-3 מנות
  • זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים:

  • חצי כוס (של 200 מ''ל) עדשים ירוקות יבשות, שהושרו ללילה לפחות במים, או בושלו במים רותחים כרבע שעה עד להתרככות
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות
  • 200 גרם גרגרי חומוס מבושלים ומצוננים (או: בערך חצי פחית/צנצנת של 400 גרם, או רבע שקית של גרגרי חומוס קפואים, לאחר שהופשרו כמובן)
  • 1 עגבניה גדולה קצוצה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק (אלא אם כן יש לכם דייט לאחר הארוחה, ואז לא חובה)
  • חופן קטן של עלי נענע / מנטה
  • 1 לימון קטן
  • לתיבול: שמן זית, מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. אם בישלתם את העדשים, יש לצננן על ידי שטיפה במים קרים בתוך מסננת. מעבירים אותן לקערה.

  2. מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את קוביות הטופו עד שהן משחימות. מניחים בצד שיצטננו קצת.

  3. מוסיפים לעדשים את גרגרי החומוס, הטופו, העגבניה, הבצל ועלי הנענע ומערבבים היטב

  4. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית לפי הטעם

  5. מגררים את קליפת הלימון לתוך הסלט - הכמות תלויה במידת החמיצות שאתם רוצים. ממליץ להתחיל מכמות קטנה, ולהוסיף לפי הטעם.
    אני אגב לא אוהב לגרר, ועוד פחות מזה לנקות אחר כך את הפומפייה, לכן מעדיף לקלף את הלימון באמצעות קולפן, ואז לקצוץ את הקליפה קטן-קטן עם סכין שף טובה.

  6. סוחטים את הלימון לתוך הסלט - שוב, בהדרגה, שלא יהיה לכם חמוץ מדי

הערות:

  • את הסלט כולו, לאחר שהוא מוכן, אפשר להקפיץ מספר דקות במחבת עם קצת שמן, ולקבל סלט חם או תוספת חמה.
  • קצת טחינה מעל הסלט לפני ההגשה מרימה אותו לגבהים חדשים, כמו שרק טחינה יודעת לעשות.

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה