מתכונים טבעוניים

פלפלונים ממולאים בגבינת אגוזים

נכתב על ידי ישי רוזנבאום

אני גר סמוך לשוק הטורקי בברלין, ומשתדל כל שבוע לבקר כדי לבחון מה חדש ומעניין על הדוכנים. אבל מה שצד לאחרונה את עיני היה דווקא משהו ישן: בין הדוכנים יש גם כאלה שמוכרים אוכל מוכן לקחת הביתה. האוכל הזה, עלי לומר בכנות, לא נראה אטרקטיבי במיוחד – גם בלי קשר לכך שאינו טבעוני ברובו – ומשום מה גם חוזר על עצמו בכל הדוכנים האלה, עד שנדמה שכולם רוכשים את מרכולתם מאותו ספק. בכל אופן, אחד הפריטים שניתן למצוא ברוב הדוכנים האלה הוא פלפלים קטנים ממולאים בגבינה. וזה מה שצד את עיני. במקרה או לא, בדוכן הירקות הסמוך נמכרו פלפלי חלפניו כה אדומים וחמודים, שמיד רכשתי והתחלתי לתכנן איך מטבענים את זה.

לפני שמתחילים, אזהרה קטנה: פלפלי חלפניו אינם צפויים. יש ביניהם חריפים מאוד ויש שחריפותם מתונה עד לא מורגשת. לפעמים חלק מהפלפל חריף (למשל באיזור השפיץ) וחלק לא. צאו אפוא מנקודת הנחה שמדובר בפלפלים חריפים. אפשר כמובן להשתמש בכל זן אחר של פלפל שאינו חריף. מבחינת הנפח, מדובר בפלפלים שניתן לסגור עליהם את כף היד, ושאורכם אינו גדול משמעותית מרוחב כף היד – במידה והשתמשתם בפלפלים בגודל אחר, יש כמובן להמיר את כמויות המילוי בהתאם.

והערה אחרונה לפני המתכון: להכנת המילוי הגבינתי השתמשתי באגוזי ברזיל, משום שלטעמי הם מהדהדים טעם של גבינה "אמיתית" יותר מכל אגוז אחר. אם אין בנמצא, או אם אינכם משתגעים על אגוזי ברזיל, ניתן להמירם בקשיו, שקדים או אגוזי מקדמיה.

פלפלי חלפניו ממולאים בגבינת אגוזי ברזיל

  • מספר מנות: 8 יחידות
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות

מצרכים:

  • 8 פלפלי חלפניו בצבע האהוב עליכם
  • 100 גרם טופו (רבע מגוש של 400 גרם)
  • כ-16 אגוזי ברזיל
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית צנוברים
  • 1-2 כפות מים
  • 1 כפית קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור או קמח טפיוקה)
  • 1 כפית שמן לפי טעמכם (אני השתמשתי בשמן קוקוס)
  • 1 כף שיבולת שועל
  • לתיבול: מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות

  2. קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים אותם מהגידים הלבנים ומהגרעינים. מניחים בצד.

  3. מכניסים את כל יתר המרכיבים לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים היטב לעיסה אחידה יחסית. המרקם הרצוי הוא של גבינה לבנה, אולי קצת מוצק יותר. בכל אופן, קחו בחשבון שזה מתמצק עוד קצת באפייה

  4. ממלאים את הפלפלים בעיסה. טיפ: על מנת שהמילוי אכן ימלא את כל חלל הפלפל, לא לנסות למלא אותו בפעם אחת, אלא במנות קטנות, וכל מנה לדחוס היטב פנימה. אני נעזרתי לצורך כך בצ'ופסטיק, כי זה מה שמצאתי בבית.

  5. משמנים תבנית קטנה במעט שמן זית, מניחים בתוכה את הפלפלים (רצוי צמודים אחד לשני) ומזליפים עליהם מעט שמן זית.

  6. מכניסים לתנור ואופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות.
    זהירות, לא לאפות יותר מדי, שהפלפלים לא יתפרקו כשתוציאו אותם מהתבנית.

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה