הקיץ הגיע גם לברלין, וכבר כתבתי פה בעבר, שבתור בשלן זו לא בדיוק העונה המועדפת עלי, ואני נוטה להיכנס בה לסוג של "תרדמת-קיץ" בכל מה שנוגע לפעילותי במטבח. זה לא אומר שאני לא אוכל או לא מבשל, זה רק אומר שאני מחפש לקצר ככל האפשר את משך השהייה במטבח סמוך לכיריים הלוהטים (שלהזכירכם נמצאים בבתים נטולי מזגנים שבנויים לספוג ולאגור חום).
אבל לקארי תמיד יש לי חשק. זו מנה שמתאימה לכל עונות השנה – מחממת ומנחמת בחורף, ולא כבדה או מעיקה מדי בקיץ (אלא אם כן הכנתם אותה חריפה מדי). ומה שעוד נפלא, זה שאפשר להשתמש במרכיבים עונתיים משתנים, וכך להתאימה לעונה הנוכחית. וזה מה שעשיתי בסוף השבוע: רכשתי אננס, מנגו ובננה (כולם אורגניים ומסחר הוגן), ושילבתי אותם בתוך תבשיל קארי עם פרוסות טופו. כל זה הוגש, איך לא, על אורז בסמתי מלא.
מצרכים (לכ-4 מנות):
- 1 חבילת טופו (400 גר')
- 1 בצל גדול חתוך לחצי ואז לפרוסות
- 1/2 אננס גדול או 1 קטן חתוך לקוביות
- 2 בננות (לא בשלות מדי) חתוכות לפרוסות עבות
- 1 מנגו
- 1/2 פחית קרם קוקוס
- תבלינים: 1 כף אבקת קארי או 1 כפית מחית קארי; מעט קינמון; מלח ופלפל שחור; 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
הכנה:
- מתחילים מהכנת הרוטב: מקלפים את המנגו ומפרידים אותו מהגלעין. מכניסים את המנגו לבלנדר עם קרם הקוקוס וכל התבלינים. מוסיפים כוס מים ומערבלים על לקבלת מחית חלקה. אל תחששו אם העיסה נראית מימית מדי – המים מתנדפים בבישול והיא מסמיכה מאוד. לכן, עדיף שתהיה מלכתחילה נוזלית למדי. מניחים את הרוטב בצד.
-
מכינים את הטופו: אני אוהב לטגן או לאפות את הטופו לפני שהוא משתלב בתבשיל, ואז הוא מוצק ונגיס יותר. אפשר כמובן לדלג על השלב הזה ולשלב את הטופו בתוך התבשיל כפי שהוא.החלטתם לא להתעצל? יופי. חותכים את חבילת הטופו לפרוסות דקות או לקוביות או לרצועות או למצולעים משוכללים. איך שבא לכם. מטגנים במחבת נון סטיק עם קצת שמן, עד שהטופו משחים (ראו תמונה למעלה). מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מחממים שמן בווק או במחבת עמוקה, ומכניסים את הבצל והאננס. מטגנים מספר דקות עד שהם משחימים קמעה. מוסיפים את הבננות ומקפיצים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את הטופו, מערבבים ושופכים מעל הכול את רוטב המנגו/קוקוס. מערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל עוד מספר דקות תוך ערבוב, עד שהרוטב מסמיך לשביעות רצונכם.
- אוכלים מיד. רצוי עם אורז.
להשאיר תגובה