מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

פנקייק טבעוני משיבולת שועל

נכתב על ידי ישי רוזנבאום

זוגתי, שתחיה אלא מה, נוהגת להכין לארוחת בוקר, כמעט כל בוקר, מוזלי. המוזלי שלה מורכב בדרך כלל משיבולת שועל, גרנולה, זרעי צ'יה, קצת אגוזים וצימוקים, לפעמים קצת שבבי קוקוס וחתיכות פרי טרי כלשהו (לרוב תפוח או בננה או פירות יער או מה שכרגע בעונה), ועל כל זה כמה כפות של יוגורט סויה. אני כמובן אוהב את המוזלי שלה (וגם אותה!), אבל לפעמים מתחשק לי לגוון. ולכן, שבת סגרירית אחת לקחתי את מרכיבי המוזלי ועשיתי מהם, באופן מטאפורי, שקשוקה. ובאופן מעשי: פנקייק. אולי קצת יותר עבודה מהמוזלי, אבל לא פחות טעים. ובינינו, אין על הפוזה של הפיכת הפנקייק בהקפצה, שסחטה קריאות התפעלות נלהבות מזוגתי. כבר היה שווה.

אציין רק שאין פה חידוש גדול. העיקרון במתכון הזה הוצג כאן כבר במתכון החביתה הטבעונית. ההבדל הוא בעיקר בתיבול ובחלק מהמרכיבים של החביתה/פנקייק, וכמובן בצורת ההגשה. אז לעבודה.

פנקייק טבעוני משיבולת שועל עם אפרסק, סילאן, ויוגורט סויה

מרכיבים (לשני פנקייקים ענקיים)

לפנקייק:
  • 2 כוסות שיבולת שועל (דקה או גסה)
  • 3 כוסות מים או חלב צמחי לפי טעמכם
  • 1 כף קמח תפ"א/טפיוקה/קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה (לא חובה. מסייעת להפוך את הפנקייק לאוורירי יותר)
  • חופן שבבי קוקוס (לא חובה)
  • 1 כפית סוכר (לא חובה. לחלופין אפשר גם יותר, אם אתם חובבי מתוק)
לתוספת:
  • 1 אפרסק (או כל פרי אחר), חתוך לפלחים
  • ככה וככה כפות יוגורט צמחי לפי טעמכם
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • קצת סילאן

אופן ההכנה

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הפנקייק ונותנים לתערובת לנוח 10 דקות
  • מחממים מעט שמן קוקוס על מחבת נון-סטיק גדולה
  • שופכים פנימה מחצית מהתערובת, ומפזרים אותה באופן שווה על פני המחבת בעזרת כף
  • מכסים את המחבת ונותנים לפנקייק להיצלות במשך 2-3 דקות
  • מסירים את המכסה, מרימים בזהירות את שולי הפנקייק עם תרווד, ובודקים שהוא עשוי היטב מלמטה ויציב.
  • מכניסים את התרווד עמוק יותר מתחת לפנקייק, ובתנועה נחושה והחלטית הופכים את הפנקייק. אם אתם שולטים היטב בטכניקה, אפשר גם להפוך בהקפצה. אם לא, אז תישארו עם התרווד.
  • צולים מהצד השני עוד 2-3 דקות כשמחבת מכוסה.
  • מניחים בצלחת, מעטרים עם פלחי הפרי, מניחים במרכז כמה כפות יוגורט, זורים זרעי צ'יה ומעטרים עם סילאן.

 

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה