כללי מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

פטריות ממולאות

נכתב על ידי ישי רוזנבאום

לפני כמה שנים, בעודי טבעוני טרי יחסית, הלכתי למנגל אצל חברים. כיוון שאינני חובב גדול של מוצרי "בשר מן הצומח" מוכנים, הכנתי מראש שיפודי ירקות וכן הבאתי עמי כמה פטריות פורטבלה. את הפטריות משחתי בקצת שמן זית וצליתי על הגריל. גם בימים שבהם עוד אכלתי בשר, זה היה אחד המעדנים הכי אהובים עלי. הפטריות היו כה טעימות, שגם אוכלי הבשר בחבורה טעמו מהם, או שמא עלי לומר – כמעט חיסלו לי אותן לגמרי. מאז אני מזכיר לעצמי להביא יותר פטריות ל"על האש".

אני כל כך אוהב פטריות, שלטעמי כמעט לא צריך להתעסק איתן – קצת שמן, קצת מלח, צלייה או טיגון, וקיבלתם מעדן. ובכל זאת, לפעמים אני רוצה להרשים קצת את האורחים, או לפחות לתת להם את התחושה שקצת השקעתי בהם, ופטריות ממולאות הן דרך מצוינת ליהנות משני העולמות: גם מהטעם הנפלא של "בשר" פטרייה צלויה, וגם מהמחמאות של האורחים על ההשקעה (שכפי שאתם בוודאי כבר משערים, אינה גדולה במיוחד).

פטריות ממולאות בתרד ובזיליקום

מצרכים (ל-8 יחידות)

  • 8 פטריות שמפיניון גדולות
  • 1 כוס עלי תרד
  • כמה עלי בזיליקום טריים
  • 1 כפית שיבולת שועל (לא הכרחי, אבל מסייע למצק קצת את המילוי)
  • שמן זית
  • 15-20 צנוברים
  • מלח, פלפל שחור

הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מנתקים את רגלי הפטריות מה"כובע"
  • מכניסים את עלי התרד, הבזיליקום, שיבולת השועל ואת רגלי הפטריות לבלנדר, מוסיפים קצת שמן זית, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומתחילים לערבל עד לקבלת עיסה אחידה (אפשר להוסיף טיפה מים, כדי לסייע בערבול – אל דאגה, שיבולת השועל תספח אותם)
  • ממלאים את הפטריות בתערובת. מקפידים שכל החלל יהיה מלא – אם צריך, דוחסים קצת.
  • כשהפטריות מלאות, תוקעים צנוברים שלמים בתוך תערובת המילוי (2-3 צנוברים לכל פטרייה, או יותר אם בא לכם)
  • מסדרים את הפטריות בתבנית, ומזרזפים עליהן שמן זית (לא להטביע אותן בשמן)
  • מכניסים לתנור לכ-10 דקות, עד שהפטריות "מזדקנות" – מתקמטות ומתכווצות מעט – ותערובת המילוי משחימה קלות למעלה.
  • אפשר להגיש חם או קר.

%d7%a4%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%aa

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה