גל חום משוגע עובר בימים על גרמניה, וכשהטמפרטורות מטפסות יותר ויותר גבוה מעל ה-30 צלזיוס, המוטיבציה שלי לבשל צונחת לאיזור האפס המוחלט. עם 35 מעלות בצל, בדירת גג נטולת מזגן, בבניין שבנוי לספוג חום, עם חלונות גדולים שפונים לשמש – להדליק תנור או כיריים זה בערך כמו לעשות מקלחת בזמן שיש הצפה בבית.
אבל כמה כבר אפשר לאכול סלט גדול לארוחת ערב, או לחם עם ממרחים, או מוזלי? אז הכנתי מרק. קר, מהיר (ממש כמה דקות הכנה), טעים. מרק יוגורט טבעוני, ממרכיבים טבעיים בלבד.
חוץ מהמהירות והקלות, עוד יתרון של המרק הזה (או שאולי בעצם זה יתרון של כמעט כל מרק…) הוא במודולריות שלו: המתכון פה הוא בסיסי למדי, אבל אפשר להעשיר אותו על ידי הוספת מרכיבים שונים – ראו בהערות מתחת למתכון. עוד יתרון חשוב לעצלנים: אין צורך בסיר.
להכנת המרק חשוב שיהיה לכם מעבד מזון או בלנדר חזק, כזה שיכול לטחון את האגוזים והמים לעיסה חלקה לגמרי, ללא גושים. עם גושים המרק יהיה טעים באותה מידה, אבל אולי קצת פחות נעים בפה.
מרק יוגורט קר טבעוני
מצרכים:
- 1 כוס (150 מ''ל) אגוזי קשיו שהושרו במים למשל 12 שעות, או במים רותחים למשך 20 דקות, או בכלל לא - אם יש לכם בלנדר או מעבד מזון חזק
- מיץ לימון מלימון אחד קטן (או חצי כוס - כ-70-80 מ''ל - מיץ לימון מוכן)
- 2 כוסות מים קרים (רצוי מהמקרר) או 2 כוסות חלב צמחי בטעם טבעי (ללא סוכר או וניל)
- 1-2 שיני שום
- 1 מלפפון חתוך לפרוסות דקות
- 2 חופנים נבטוטי שעועית או חמניה (או מה שבא לכם, או בכלל לא)
- חופן שמיר קצוץ דק
- 2-4 כפות שמן זית
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט טימין
אופן הכנה:
להכניס את הקשיו עם מיץ הלימון, המים (או החלב הצמחי), השום והתבלינים לבלנדר או למעבד המזון ולטחון היטב לבלילה חלקה לגמרי.
בתוך קעריות מרק להניח את פרוסות המלפפונים, השמיר הקצוץ והנבטים (ראו תמונה) ולצקת מעליהם את בלילת המרק.
להוסיף למרק כף או שתיים שמן זית ולהגיש מיד.
הערות:
- הכמויות במתכון הן לשתי מנות די גדולות. לכמות גדולה יותר יש להכפיל בהתאם. היות והמרכיב העיקרי הוא אגוזים, שהם קצת יקרים, אפשר להימנע מלהכפיל את כמות האגוזים, ובמקום זה להוסיף חלב צמחי כלשהו (סויה, אורז, שיבולת שועל, שקדים וכו') בטעם טבעי (ללא סוכר או וניל).
- במקום קשיו, אפשר להשתמש גם בשקדים מולבנים, אגוזי מקדמיה או אגוזי ברזיל או גם וגם וגם וגם
- במקום מלפפון, אפשר להשתמש בזוקיני, או גם וגם (כן, זה לגמרי בסדר לאכול קישוא לא מבושל!)
- להעשרת המרק אפשר להוסיף לו קוביות טופו ו/או עירית קצוצה.
- למרק עוד יותר סמיך ועשיר, אפשר להחליף את אחת מכוסות המים בכוס שמנת צמחית לפי טעמכם (סויה, אורז, שיבולת שועל) - אבל תוך הפעלת שיקול דעת, המרק הזה אמור להיות קיצי וקליל!
- מומלץ להגיש קר. אם הכנתם ללא מים קרים, אפשר לתת למרק לעמוד כמה שעות במקרר (אם הכנתם מראש), או לעשות מה שאני עשיתי, ולהניח את קעריות המרק המוכנות ל-10-15 דקות בפריזר לפני ההגשה.
להשאיר תגובה