כללי מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

טופו, תרד ותפוחי אדמה בחלב קוקוס וקארי

ישי רוזנבאום
נכתב על ידי ישי רוזנבאום

יש לי מכרה, לא משנה מי, שהיא בשלנית מצוינת ומנוסה מאוד. כן כן, אפילו יותר ממני. אבל בניגוד אלי, היא לא אוהבת ללכת למסעדות – ודווקא משום שהיא בשלנית מנוסה ובקיאה: כי לבשלנים "כבדים" קורה הרבה, שהם אוכלים במסעדות מנה מסוימת, שהיא אולי טעימה ועשויה היטב, אבל הם תמיד חושבים לעצמם, שהם היו יכולים לעשות את זה טוב יותר, וגם להוציא על זה הרבה פחות כסף.

ואני מודה, גם אני כזה, והרבה מהמנות ברפרטואר הפרטי שלי הן וריאציות אישיות על מנות שאכלתי במסעדות. ולכן, בניגוד למכרה ההיא, אני דווקא אוהב ללכת למסעדות, גם משום שהם מספקות לי לפעמים השראה שמעשירה ומגוונת את המטבח הפרטי.

מתחילים בטיגון והזהבת הטופו

מתחילים בטיגון והזהבת הטופו. לא חובה.

זה גם הסיפור מאחורי המנה הבאה. אכלתי אותה מספר פעמים במסעדה הודית בברלין, כמעין מנת "אין ברירה", משום שהמבחר הטבעוני במסעדה הזאת הוא די מצומצם. זו מנה פשוטה למדי של תרד ותפוחי אדמה, עם מעט חלב קוקוס והרבה קארי, וכל זה מוגש ליד ערימה של אורז בסמטי. אני שיניתי בה שני דברים, שהפכו אותה למשהו אחר לגמרי, אבל לא פחות טעים: הראשון, הוספתי טופו, כדי להפוך אותה למנה מלאה יותר מבחינה תזונתית; השני, הוספתי יותר חלב קוקוס, כי אני אוהב חלב קוקוס, מה תעשו לי.

אגב טופו, אני אוהב לטגן ולהזהיב את הטופו לפני שאני משלב אותו במנות שונות. זה נותן לו מרקם נגיס יותר, וגם יותר טעם. עם זאת, לוקח קצת זמן עד שהוא ממש מזהיב, אז אם זמנכם קצר, לא חובה לטגן מראש, ואפשר להכניס אותו לטיגון ביחד עם שאר המרכיבים.

טופו, תרד ותפוחי אדמה בחלב קוקוס וקארי

מצרכים
(לכ-3 מנות די גדולות)

  • תכף אוכלים.

    תכף אוכלים.

    200 גרם טופו, חתוך לפרוסות דקות

  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לפרוסות דקות
  • חופן גדול של עלי תרד (תרד מצטמק בבישול לכעשירית מנפחו המקורי, אם לא פחות. אז תרגישו חופשי להוסיף כמה תרד שמתחשק לכם או שיש לכם בבית). במקום תרד אפשר גם מנגולד.
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1/2 פחית חלב קוקוס
  • תבלינים: אבקת קארי, מלח, פלפל שחור, מעט קינמון

הכנה

  • מחממים שמן במחבת נון-סטיק או בווק או בסיר, ומטגנים את פרוסות הטופו משני הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים את פרוסות הטופו ומניחים אותן בצד.
  • מטגנים את הבצל כמה דקות עד להזהבה
  • מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, ומטגנים תוך כדי ערבוב/הקפצה, עד שתפוחי האדמה מזהיבים קלות
  • מכניסים פנימה את התרד, וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהתרד מצטמק.
  • מחזירים את הטופו למחבת, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השום והתבלינים (לא להתקמצן על הקארי!)
  • מבשלים עוד 2-3 דקות (מוודאים שתפוחי האדמה רכים לפני שמגישים. אם לא, מבשלים על אש קטנה עוד כמה דקות)
  • מגישים על אורז, רצוי בסמטי.

 

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה