מה אוכלים טבעונים מתכונים טבעוניים

גבינת קוטג' טבעונית ב-10 דקות עבודה

נכתב על ידי ישי רוזנבאום

אף פעם לא ממש הבנתי למה אנשים אוהבים גבינת קוטג'. כן, לפני שהפכתי לטבעוני אהבתי מאוד קוטג', אבל לא ממש הצלחתי להבין מה סוד הקסם של גבינה שמכילה גושים, ויכולתי להבין היטב את האנשים שהמוצר הזה מרתיע אותם. הרי אם היינו מוצאים גושים בגבינה לבנה רגילה, היינו זורקים אותה לפח, לא? אז מה יש בקוטג' הזה, שאנשים משתגעים עליו כל כך? ולמה מכל הגבינות הפך דווקא הוא לסימן ההיכר של ארוחת הערב הישראלית האולטימטיבית (ליד החביתה והסלט)?

אני שמח שאני לא באמת צריך להטריח את עצמי בשאלות אודות הפתולוגיה הישראלית הזאת. עם זאת, משיטוטיי בפורומים הטבעוניים ברשת, שמתי לב שיש ביקוש גדול לגרסאות טבעוניות של קוטג', וכיוון שאני קשוב לרחשי לבו וקיבתו של הציבור הטבעוני, החלטתי לנסות להנדס בעצמי גבינת קוטג' טבעונית במטבח ולחלוק פה את הממצאים. המתכון שיגיע תכף הוא כה פשוט להכנה, שכמעט מצחיק להעלות אותו על הכתב.

מי המציא את הגבינה שלי

הגרגרים של הקוטג'. טופו קצוץ

אבל לפני כן, נזכיר איך מכינים גבינת קוטג'. ובכן, יש ויכוח רב שנים בין האמריקאים לאנגלים, באשר לשאלה מי הגה לראשונה את את גבינת הקוטג'. בלי להכריע בדיון ההיסטורי, אספר רק, שחקלאים – אנגלים או אמריקנים – באמצע המאה ה-19 חיפשו דרך לעשות שימוש בשאריות ישנות ונטולות טעם של מוצקי חלב. השיטה שפותחה היתה לפורר או לחתוך את גושי החלב לפתיתים קטנים, ואז להשקות אותם בשמנת. כך נולדה גבינת הקוטג' ולמעשה כך מכינים אותה עד היום.

בבואי לרקוח את הגירסה הטבעונית, פעלתי בדיוק על פי אותו עיקרון. אבל במקום מוצקי חלב השתמשתי בטופו, שאותו קצצתי לחתיכות קטנטנות, הצפתי בשמנת צמחית והוספתי קצת תיבול וכוונוני טעם ומרקם אחרונים (פירוט במתכון למטה). לאחר שהתערובת רבצה לילה במקרר, היא הגיע למרקם הרצוי והמוכר של גבינת קוטג'. הטעם הוא כמובן עניין של טעם. לי זה היה מאוד טעים.

ועכשיו למתכון.

גבינת קוטג' טבעונית

  • זמן הכנה: 10 דקות + לילה במקרר

מצרכים:

  • 1/2 חבילת טופו (200 גרם)
  • 1 מיכל שמנת צמחית לא ממותקת לבישול (רצוי להשתמש בשמנת סמיכה ככל האפשר), רצוי 15%-18% שומן, ועדיף שמנת סויה, כוסמין או שיבולת שועל על פני שמנת אורז.
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • מלח

אופן הכנה:

  1. סוחטים את הטופו ומוציאים ממנו את המים (כדי שיוכל לספוג את השמנת). שיטה אחת לעשות זאת היא על ידי הנחת גוש הטופו על גבי צלחת, ולחיצתו באמצעות צלחת נוספת. אפשר גם ללחוץ את הטופו בין שני קרשי חיתוך, למשל.

  2. קוצצים את הטופו לפיסות קטנטנות ומעבירים לקערית.

  3. יוצקים על הטופו את השמנת הצמחית ומערבבים היטב.

  4. מוסיפים את שמן הקוקוס - אל דאגה, זה לא מוסיף טעם קוקוסי לגבינה (לא שיש משהו רע בטעם של קוקוס), אלא תורם למרקם ומוסיף כמה אחוזי שומן, מה שמשפר מאוד את הטעם.

  5. מתבלים במעט מלח.

  6. מכסים את הכלי ומעבירים למקרר לכמה שעות (ורצוי גם ללילה) כדי לאפשר לטופו לספוג את השמנת, ולגבינה להגיע למרקם הרצוי.

הערות:

יש סוגים שונים של שמנת צמחית בשוק. המלצתי פה להשתמש בשמנת סמיכה ככל האפשר, אבל אם לא מוצאים כזאת, או אם לאחר הבילוי המקרר הגבינה עדיין נוזלית מדי לטעמכם, אפשר לעבות אותה על ידי הוספת חצי כפית אבקת אגר-אגר (ג'לטין צמחי) או כף או שתיים של טופו משי - פשוט להוסיף לגבינה ולערבב היטב.
המלצתי גם להשתמש בשמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים. אם אתם מוצאים אותם גבוהים מדי, אפשר להשתמש גם בשמנת 5 אחוז. אפשר גם לוותר על שמן הקוקוס. לטעמי זה פחות טעים, אבל זה בהחלט פתרון טוב למי שרוצה לקצץ בשומן ועדיין ליהנות מהמרקם של הקוטג'.

אודות הכותב

ישי רוזנבאום

טבעוני, אוהב חתולים (אבל גם חיות אחרות) ואופטימיסט נצחי. למרות שבני האדם מתעקשים להוכיח אחרת, עדיין מאמין במין האנושי וביכולתו להפוך את העולם למקום טוב יותר. במקור קיבוצניק, בהמשך תל אביבי, כיום בברלין. אוהב לבשל, לכתוב, לקרוא, לצלם, לצפות בכדורגל, לדבר ולהקשיב. אבל לא הכול בעת ובעונה אחת, כמובן. מנהל תכנים ובונה אתרים באינטרנט. מתעקש שיכנו אותו "סוס"

להשאיר תגובה